Okres jesienno-zimowy to sezon nawracających infekcji o podłożu wirusowym, bakteryjnym i grzybiczym. W tym czasie szczególnie warto zadbać o odporność. Szukajmy wsparcia w naturze, wykorzystując leczniczą moc roślin! :)
Jesień w pełni, częściej łapiemy infekcje. Zadbajmy o odporność sięgając po naturalne produkty. Jeden z nich to sok z malin. Ma sześć cennych właściwości. Artykuł powstał na podstawie rozmowy z dietetyczką kliniczną mgr Magdaleną Kartasińską – Kwaśnik. Poniżej przeczytasz o właściwości soku z malin. Pamiętaj o tym, że jeśli chodzi o witaminę C, niszczy ją już temperatura 70oC, więc wlewając sok z malin do gorącej herbaty pozbawiasz ją tego składnia. Więc albo odczekaj aż ostygnie, albo ciesz się innymi prozdrowotnymi właściwościami malin, których wysoka temperatura nie pozbawia. Poniżej piszemy też o nich.